Acest site utilizează module Cookies.

Viețile noastre se întorc, ușor ușor, la normal. O bună parte dintre noi ne-am reluat activitățile profesionale de la birou, am început din nou o navetă sau, chit că lucrăm din confortul propriei case, tot avem timpi morți de-a lungul unei zile. 

Până la a crea un site optimizat pentru dispozitive mobile, poți începe cu crearea unei simple pagini. Pentru asta, te sfătuim să vezi tutorialul nostru și să descoperi o modalitate extrem de simplă prin care poți crea prima ta pagină web! Click aici!

În general, în acei timpi morți, creierul nostru ne cere în continuare stimuli. Deși uneori alegem să nu-i oferim și ne odihnim pentru câteva minute, mare parte din timpul unei pauze o petrecem pe alte dispozitive - coborâm privirea din ecran în telefon.

Acolo, ne așteaptă diferite activități. Aplicații de social media, videoclipuri interesante, site-uri web care merită vizitate. Știm asta, ne-am obișnuit cu acest concept și ne e foarte ușor, în acest moment, să facem tranziția dintre desktop și mobil. De ce?

Pentru că marea majoritate a site-urilor web sunt optimizate pentru dispozitive mobile. Acestea sunt create cu gândul să funcționeze la fel de bine și pe mobil, nu doar pe desktop - poate chiar mai bine! 

Astfel, probabil ți-ai dat seama deja despre ce vom discuta astăzi - de ce este important să optimizezi site-ul web pentru dispozitive mobile! Optimizarea unui site pentru mobil poate fi extrem de facilă, mai ales dacă folosești instrumentele potrivite.

Conținut:

  • Traficul de pe mobil depășește traficul de pe desktop

  • Google percepe versiunea de mobil ca versiune principală a site-ului web

  • Îmbunătățești experiența utilizatorului

  • E comod pentru utilizatori, chiar dacă accesează site-ul de pe desktop

  • Ai șanse mai mari să realizezi conversii

  • Induci o încredere mai mare în propriul brand

 

Traficul de pe mobil depășește traficul de pe desktop

În acest moment al scrierii, traficul de mobil depășește traficul de pe desktop. Încă din 2018, peste 48% din trafic avea proveniența de la un dispozitiv mobil, deci șansele ca numerele să crească în favoarea desktop-ului sunt foarte mici!

Trăim într-o lume din ce în ce mai conectată! Dorința de a avea internetul în buzunar crește de la zi la zi, iar acest lucru pare normal într-o societate atât de avansată precum a noastră. Acum 20 de ani, ca să dai de cineva, trebuia sa treci prin procese anevoioase, chiar mitologice! În ziua de azi, un simplu mesaj e de ajuns. Din acest motiv spunem că traficul de pe mobil nu va pierde prea curând întrecerea (dacă o putem numi așa) cu cel de pe desktop.

 

Google percepe versiunea de mobil ca versiune principală a site-ului web

Încă din 2018, Google și-a schimbat modul în care privește (și indexează în marea bază de date) site-urile web. De atunci, Google a ales să pună în primul plan site-urile care sunt realizate și cu utilizatorii de mobil în minte.

De atunci însă, algoritmul s-a schimbat și mai mult. Acum, Google percepe versiunea de mobil ca versiune principală a site-ului web - iar pe aceea o ia în considerare atunci când dorește să recomande cuiva un site web, atunci când utilizatorul realizează o anumită căutare. 

Astfel, dacă vrei ca strategia ta SEO să funcționeze, ai nevoie de un site web optimizat pentru dispozitive mobile!

 

Îmbunătățești experiența utilizatorului

Clientul nostru este stăpânul nostru, nu-i așa? Ei bine, dacă acest motto este real pentru tine, atunci optimizarea pentru dispozitive mobile a site-ului tău trebuie să fie o prioritate. Atunci când ai un website construit cu gândul că va funcționa la fel de bine și pe dispozitive mobile poți să te mândrești cu faptul că îți pasă, cu adevărat de utilizator.

Un website optimizat pentru dispozitive mobile va fi mult mai plăcut pentru orice utilizator, mai ales ca experiență. Nu-l obliga pe acesta să dea zoom in pentru a observa anumite elemente de pe site-ul tău - arată-le tu la rezoluția corectă!

 

E comod pentru utilizatori, chiar dacă accesează site-ul de pe desktop

Un site web optimizat pentru mobil nu se va încărca corect doar pe mobil - schimbările făcute de-a lungul timpului vor îmbunătăți și experiența de pe desktop. În partea de web design a site-ului tău vor exista anumite restricții de care trebuie să ții cont.

”Restricțiile” acestea vor fi chiar benefice pentru site-ul tău web, deoarece te vor limita să-l faci cu gândul la un dispozitiv mobil, nu doar la desktop. Astfel, nu vei exagera cu rezoluția pozelor sau cu funcționalități care nu-și au locul pe un website construit cu dispozitivele mobile în minte!

 

Ai șanse mai mari să realizezi conversii

Dacă un website se încarcă pe mobil cu o rezoluție de desktop, care sunt șansele să rămâi pe acel website? Destul de mici, nu-i așa?

Dacă un utilizator a părăsit site-ul web, asta înseamnă că tocmai ai pierdut șansa la o conversie. Iar conversiile reprezintă bani și șansa să scalezi pentru afacerea ta. Astfel, de ce ai mai aștepta să-ți optimizezi site-ul pentru dispozitive mobile?

 

Induci o încredere mai mare în propriul brand

Orice brand vrea să fie considerat de încredere în mintea consumatorului. Totuși, dacă acesta îți vizitează site-ul web care nu e încă optimizat pentru dispozitive mobile și vede modul în care te prezinți pe palierul digital, care crezi că va fi reacția?

Încrederea în brand-ul tău va scădea. Astfel, ar fi bine să-ți optimizezi dispozitivele pentru mobil, dacă vrei să ai un brand în care oamenii să aibă încredere!

Acum știi de ce ai nevoie ca site-ul tău să fie optimizat pentru dispozitive mobile. Dacă vrei să treci la treabă și să începi crearea primei tale pagini web, noi ne bucurăm și te sfătuim să treci prin tutorialul creat de noi, chiar aici!

 

CREEAZĂ O PAGINA WEB GRATUIT

 

 

31 mai 2022
Site web eficient
De ce este important să optimizezi site-ul pentru dispozitivele mobile?
Află cum creezi un site web?

AFLĂ MAI MULTE

-50% pentru site în WebWave

BENEFICIAZĂ

 

CFPW

Cum Faci o Pagină Web