CFPW

Cum Faci o Pagină Web

Cum creezi un blog?
Cum utilizăm Google Search Console
24 iunie 2022

Una dintre concepțiile greșite privitoare la ideea de creare blog este că trebuie să fii un scriitor excelent pentru a avea succes. Nimic nu ar putea fi mai departe de adevăr, de fapt. Oamenii citesc site-urile de bloguri pentru a obține o perspectivă personală asupra lucrurilor, pentru a face parte dintr-o comunitate cu care împărtășesc aceleași valori și idei sau, pur și simplu, pentru a se relaxa și chiar distra. Astfel, chiar majoritatea bloggerilor scriu într-un mod foarte informal și conversațional, pe înțelesul tuturor.

De fapt, când vine vorba de procesul de creare blog online, trebuie să știi că este foarte ușor să faci asta. Lucrurile mai complicate, să spunem așa, vin abia după, când trebuie să faci în așa fel încât blogul tău să capete vizibilitate și să devină din ce în ce mai cunoscut. Un blog este, de fapt, ca o micro-comunitate în care oamenii se adună pentru a citi și împărtăși păreri despre lucrurile care îi interesează. Implicit, o comunitate nu poate exista fără membri care să o alcătuiască, nu?

În esență, blogging-ul este despre împărtășirea cunoștințelor tale, a obiceiurilor și chiar rutinei tale zilnice cu lumea din online. A scrie despre lucruri care te pasionează face ca procesul de creare blog professionale să fie mult mai ușor și, implicit, va atrage mai mulți vizitatori, deoarece pasiunea ta se va face resimțită printre ceea ce scrii pe respectivul blog. Atât timp cât scrii despre lucrurile care te interesează cu adevărat și o faci într-un mod cald, armonios, cu siguranță deja ai tot ce-ți trebuie pentru ca blogul tău să devină cunoscut.

Iată ce trebuie să ai în vedere când vine vorba despre ideea de creare blog gratuit.

În acest ghid vei găsi

  1. Alege o platformă
  2. Alege un template potrivit
  3. Ajustează template-ul
  4. Adaugă vreo 3-5 articole
  5. Alege un domeniu și lansează-ți blogul

 

Alege o platformă

Înainte de toate, ai nevoie de o platformă. Dacă te întrebi ce este o platformă, află că aceasta este, de fapt, un fel de „teren online” pe care tu îți construiești „casa”, adică blogul pe care vrei să îl creezi. Analogia face ca lucrurile să fie mult mai ușor de înțeles. Există numeroase platforme disponibile, iar acestea îți pun la dispoziție diferite beneficii și avantaje. Bineînțeles, cele mai multe dintre ele îți oferă hosting pe bază de abonament, care trebuie plătit, fie lunar, fie anual, în funcție de planul ales.

Din acest punct de vedere, dacă te gândești la creare blog professionale, cu siguranță ar trebui să optezi pentru un serviciu de hosting care să fie plătit, deoarece îți pune la dispoziție mult mai multe instrumente de gestionare și template-uri de design din care le poți alege. Iar acest lucru înseamnă, implicit, că vei putea să nișezi mult mai bine domeniul în care vrei să scrii, cum ar fi beauty, make-up, sport și stil de viață, antreprenoriat sau coaching. Vei avea la dispoziție mult mai multe opțiuni de editare și creare.

Pe de altă parte, dacă te gândești la o platformă gratis, luând în calcul ideea de creare blog gratuit, atunci platformele Wordpress și blog spot sunt cele la care ar trebui să te gândești. Totuși, aceste platforme, deși gratuite, sunt mult deficitare, întrucât nu au optimizare SEO bine implementată, nu-ți pun la dispoziție prea multe instrumente de gestionare ale diferitelor șabloane și nici nu se dovedesc a fi tocmai darnice în ceea ce privește posibilitatea de a le modifica estetica după bunul plac. În orice caz, există avantaje și beneficii ale fiecăreia.

 

Alege un template potrivit

Pentru că blogul tău va fi precum o carte de vizită, trebuie să alegi cel mai potrivit template în funcție de domeniul în care vrei să scrii și să postezi articole. Când vine vorba de creare blog online, trebuie să știi că există foarte multe domenii extrem de căutate, dar cel mai important este să-l găsești pe cel care-ți place și pe seama căruia dorești să-ți crești o comunitate organică. Există bloguri pe care poți citi știri din domeniul tech, medical, științific, recenzii de cărți, bloguri de călătorii și despre ultimele tendințe în materie de make-up și modă.

Iar ceea ce le diferențiază între ele, cel puțin din punct de vedere vizual, este template-ul pe care îl folosesc pentru a-și „vinde produsul”. Important este ca acesta să fie în concordanță cu domeniul pe care scrii și pe care îți nișezi blogul. De altfel, de ce nu, ai putea avea un blog efervescent, în care scrii despre orice, fără să te limitezi la un anumit registru: poți îmbina întotdeauna domeniile între ele. Cu toate acestea, trebuie să știi că, în general, majoritatea blogurilor populare se axează pe un singur lucru, cum ar fi călătoriile și site-urile de știri.

 

Ajustează template-ul

Următorul pas în procesul de creare blog este acela de a-ți ajuta template-ul cu diferite tipuri de setări și butoane specifice. Spre exemplu, vei dori ca oamenii care-ți accesează blogul să aibă posibilitatea de a se abona la postările tale. Asta înseamnă că, jucându-te la setările blogului, va trebui să atașezi interfeței de utilizare o căsuță în care aceștia să se poată abona pe baza e-mail-ului. De asemenea, pentru a se abona la postări și primi notificări atunci când postezi, pot face asta tot prin intermediul unor setări specifice.

Template-ul poate fi ajustat după propriul plac. Îi poți da ce estetică vrei, poți adaugă diferite tipuri de liste cu istoricul postărilor, cele mai vizualizate postări, link-uri de redirecționare către platformele tale de socializare și chiar cât de multe imagini dorești. Spre exemplu, dacă te gândești la creare blog gratuit, WebWave este foarte bun din acest punct de vedere, deoarece interfața setărilor pentru diferitele tipuri de butoane este intuitivă și ușor de folosit. În orice caz, majoritatea platformelor disponibile, gratuite sau cu abonament, sunt accesibile.

 

Adaugă vreo 3-5 articole

Următorul pas este, evident, să adaugi câteva articole pe blog. Poate nu neapărat care să te mulțumească în totalitate, dar trebuie să certifici faptul că postările vor fi afișate exact așa cum îți dorești. Evident, îți vei dori, ulterior, să revii asupra textului, pentru a îngroșa diferite fraze, pentru a le scrie cu italic sau sublinia, pentru a le centra sau alinia la stânga. Încetul cu încetul, îți vei da seama că este mult mai ușor decât (nu) ai fi crezut, astfel încât oricine să poată lua calcul, chiar dacă mai târziu, ideea de creare blog professionale.

Este necesar să scrii câteva articole și pentru a putea atrage publicul și trafic, să-ți crești o comunitate organică, chiar dacă acest lucru nu se va întâmpla rapid. Important este să fii constant, să scrii despre teme actuale, să ai o părere sinceră și să încerci să interacționezi cu cei care îți vizitează blogul. Scrie postări care să incite persoanele să lase comentarii, să schimbe păreri și să-ți crească engagement-ul blogului. În cele din urmă, precum un bulgăre de zăpadă, vor apărea mai mulți și vei vedea că ideea de creare blog online a fost de-a dreptul genială!

 

Alege un domeniu și lansează-ți blogul

Domeniul unui blog este reprezentat de numele acestuia, cum ar fi, să zicem, google.com. De departe, este unul dintre cele mai importante aspecte când vine vorba de creare blog online. De ce? Pentru că este variabila pe care foarte multe persoane o iau în calcul atunci când rămân fidele unui anumite site sau blog. Din aceste considerente, domeniul trebuie să fie ușor de reținut, atractiv și poate chiar incitant. Alege un domeniu, evident, raportându-te la nișa pe care dorești să scrii și să-ți crești blogul.

În cele din urmă, după ce l-ai ales pe cel mai potrivit, nu-ți mai rămâne decât să-ți lansezi blogul. După cum am spus, nu trebuie să-ți propui de la început obiectivul de creare blog profesional, ci poți începe cu un blog micuț, care poate chiar nu are un domeniu propriu și este făcut pe o platformă gratuită. Încetul cu încetul, după ce vei mai crește și-ți vei crea o comunitate solidă, organică și numeroasă, vei putea migra pe o platformă mult mai mare, iar ideea de creare blog gratuit nici nu va mai fi luată în considerare.

 

CREEAZĂ O PAGINA WEB GRATUIT

 

 

 

BENEFICIAZĂ

-50% pentru site în WebWave

AFLĂ MAI MULTE

Află cum creezi un site web?

Acest site utilizează module Cookies.