Acest site utilizează module Cookies.

Voi trece mai jos printr-o listă de aspecte pe care trebuie de luat în considerarea atunci când alegem un program pentru creare pagină web:

 

1- Posibilitățile de webdesign.

După părerea mea acesta este cel mai important aspect. Aici nu merge vorba de crearea unui site super, mega vizual. Chestia asta lucrează dacă site-ul este accesat fără un anumit scop, pur și simplu să vezi cum arată. Însă dacă ai un business, cu timpul însă, ajungi la concluzia că designul unui site trebuie să fie foarte simplu și funcțional. De aici vine o ușurință cu care utilizatorul folosește pagina web, viteza de încărcare și la urma urmei banii.

Consider cele mai importante posibilități pe care un creator de pagini web trebuie să le ofere este:

 • Posibilitatea de a crea pagini web adaptabile pentru dispozitivele mobile.
 • Posibilități de a schimba designul paginii în profunzime.

Dacă doriți să vă creați o imagine specifică a brandului.

Dar veți avea nevoie de abilități tehnice și mult gust.

 • Numărul mare de template-uri.

Dacă nu dețineți capacități tehnice și un gust bine dezvoltat atunci

În cazul acesta, însă există un alt ”dar”: Designul web se schimbă mereu. Apar noi tendințe și tehnici de vânzare. De aceea pe termen lung veți fi nevoiți să vă schimbați designul site-ului. De multe ori o dată cu modificarea designului este nevoie de modificat și content-ul. Este foarte de dorit ca această schimbare să fie treptată. Pentru ca istoria content-ului să rămână. Google adoră istoria, iar în ziua de azi Google decide foarte mult. De aceea este foarte bine când designul poate fi modificat frecvent, fără mari costuri financiare și de timp.

 

2- Pluginuri

Multă lume pe net adoră plugin-urile. Pentru că permit dezvoltarea funcționalității site-ului. Consider aceasta o chestie faină. Pentru că te poate elibera de muncă manuală, te lasă să te concentrezi pe decizii, îți permite să te dezvolți. Există însă o întrebare: cât de necesare sunt aceste funcții. Instalare de plugin-uri micșorează viteza de încărcare a paginii, iar însăși plugin-urile pot crea probleme de securitate și compatibilitate. Precum vedem totul are un preț.

Deși personal consider că așa pluginuri ca Google Analytics, Google Maps, Comentariile, Formularele de contact, posibilitatea de a distribui contentul în rețelele de socializare, … sunt indispensabile pentru un site serios.

 

3- Contentul (Conținutul)

Google - ”un site foarte important” în ziua de azi ”spune” clar și deslușit ”Contentul este Rege”. Iar UX conform opiniei Google trebuie să ofere acces liber, ușor și rapid la acest content. Ceea ce înseamnă că totuși contentul este mai important de cât UX. Concluzia noastră:

Creatorul de pagini web trebuie să ofere posibilități de administrare a conținutului simplu și eficient, să includă servicii de CMS (Content Management System).

 

4- Opțiuni SEO

De fapt unul din principalele motive pentru care un site merită a fi creat este posibilitatea de a fi găsit în motoarele de căutare. (al doilea motiv este așa numita independență față de rețelele de socializare. Dar la acest capitol se mai discută). În acest sens următoarele aspecte sunt importante:

 • Posibilitatea de scrie tagurile de titlu și descriere, pentru fiece pagină.
 • Posibilitatea de a descrie imaginile
 • Posibilitatea de a structura textului după așa numitele Headlin-uri.
 • Structura URL a paginii create
 • Viteza de încărcare

Dacă creatorul de pagini web oferă aceste posibilități este bine, dacă nu, nu este bine.

 

5- Prețul

Să fim sinceri totul ține de bani. Este puțin să spunem că prețul este foarte important. Dar în cazul creatoarelor de pagini web nu este de fel simplu. De aceea trebuie să determinați:

 1. De ce elemente ale ofertei aveți nevoie
 2. Care sunt costurile finale: domeniul, serviciile de hosting, serviciile de e-shop (dacă aveți nevoie). Prețul indicat în promoții de multe ori nu include toate elementele necesare pentru afacere.
 3. Cât de bine, opțiunile din pachetele de servicii, se potrivesc la necesitățile afacerii. Verificați dacă există elemente al ofertei de care nu aveți și nu veți avea nevoie dar care costă mult, de la care foarte probabil furnizorul de servicii generează o marjă foarte mare.

Și o ultimă mențiune - dacă creatorul include un pachet gratuit este foarte bine. Întrebarea este ce oferă acest pachet?

 

6- Administrarea paginii web:

Desigur creatorul de pagini web trebuie să fie însuși intuitiv și iar rezultatul schimbărilor efectuate să fie ușor de previzualizat. La fel foarte important este posibilitatea de a obține un suport tehnic corespunzător: Chat / Mail / Forum / telefon / Tutoriale bine executate.

 


 

P.S.

Merită de verificat dacă există opțiunea de a migra către alt creator, și cât costă.

Dacă găsiți informația că creatorul de pagini web folosește modelul modelului ”Box”, e un semnal foarte bun.

30 noiembrie 2017
Creator de pagini web
Cum să alegi un program bun pentru creare pagină web
Află cum creezi un site web?

AFLĂ MAI MULTE

-50% pentru site în WebWave

BENEFICIAZĂ

 

CFPW

Cum Faci o Pagină Web