Acest site utilizează module Cookies.

Ești pe cale da a îți crea o pagină web, însă ai auzit de la un prieten că nu poți crea una fără să ai un domeniu web? Ei bine, acest lucru este, într-adevăr, corect. Un domeniu web reprezintă adresa prin care se encriptează IP-ul site-ului tău, scrisă mult mai simplificat - adică prin litere! Dacă nu ar exista domeniile web, probabil ar trebui să ții minte un șir foarte lung de cifre pentru a ajunge de pe un site web pe altul.

Dacă ai nevoie de ajutor cu crearea primei tale pagini web, am pregătit un tutorial special pentru tine. Dă click mai jos pentru a ajunge la tutorial și a îți începe aventura în lumea design-ului web! 

CREEAZĂ O PAGINA WEB GRATUIT

 

Ok, ai nevoie de un domeniu web, dar probabil te întrebi - care este costul unui domeniu .ro? Când discutăm despre un cost domeniu .ro, înseamnă că știm deja că nu vrem un alt domeniu cu altă extensie (.com, .org, .io), ci ne dorim expres domeniul .ro, care este cumpărat în special de site-urile web din România..

În articolul de astăzi vom discuta despre costurile unui domeniu web, de ce este important să fim atenți la reînnoirea unui domeniu, cum aflăm disponibilitatea unui domeniu, ce înseamnă rezervarea unui domeniu și de unde poți cumpăra un domeniu web!

Cuprins:

 1. Există posibilitatea de a înregistra un domeniu gratuit?
 2. Cum pot verifica disponibilitatea unui domeniu?
 3. Cum verific termenul de expirare al domeniului?
 4. Cât costă un domeniu web?
 5. Cât costă reînnoirea unui domeniu web?
 6. De ce este important să reînnoiești un domeniu web?
 7. De unde pot cumpăra un domeniu web?
 8. Există posibilitatea de a înregistra un domeniu pe viață?
 9. Ce înseamnă rezervarea/înregistrarea unui domeniu?
 10. Ce înseamnă găzduire domeniu?
 11. Idei de nume de domeniu
 12. Ce se întâmplă dacă domeniul meu a expirat?
 13. Cum verific proprietarul unui domeniu

 

Există posibilitatea de a înregistra un domeniu gratuit?

Da, bineînțeles! Deși poate părea ceva destul de ciudat, domeniile gratuite există, în contextul unor abonamente. Practic, achiziționezi un serviciu, iar domeniul vine uneori gratuit. Pachetul pe care-l recomandăm noi este cel de la WebWave, unde pentru doar 30 de lei pe lună ai inclus domeniul și hosting-ul. Practic, în mod normal, doar găzduirea te-ar costa, uneori, aproape de 30 de lei, dacă nu chiar mai mult.

Astfel, pe lângă domeniu și hosting gratuit, obții acces la o platformă care te va ajuta să-ți creezi un website de la 0!

 

Cum pot verifica disponibilitatea unui domeniu?

Există, din fericire, destule instrumente care să te ajute în verificarea disponibilității domeniului tău. Noi o să îți oferim unul internațional, în caz că ai vrea să verifici și domenii .com, nu doar .ro! Click aici pentru instrumentul de verificare!

 

Cum verific termenul de expirare al domeniului?

În primul rând, verifică chiar locul de unde ți-ai achiziționat domeniul. Aceștia ți-au trimis, când ai cumpărat domeniul .ro, un e-mail cu mai multe informații, iar în acel e-mail sunt sigur că au spus și care este termenul de expirare al domeniului. 

În general, domeniile sunt cumpărate pe un singur an și se tot plătește, constant, înainte de expirare. De asemenea, indiferent de locul unde ai cumpărat domeniul, vei primi cu siguranță un mail care îți va aduce aminte să nu lași termenul de expirare să vină peste domeniul tău!

 

Cât costă un domeniu web?

Ei bine, prețul variază - un domeniu web poate fi de la gratuit până la 80 de lei pe an, când discutăm despre un domeniu .ro. Alte extensii pot costa până la 150-200 de lei pe an, poate chiar mai mult - depinde de extensie și cât de rară e!

 

Cât costă reînnoirea unui domeniu web?

Reînnoirea unui domeniu web poate costa, uneori, puțin mai mult, alteori poate să-și păstreze costul constant. Dacă știi că site-ul tău web va avea viață lungă, poate că ar fi bine să alegi să cumperi domeniul pe 10 ani, nu doar pe unul - primești și un discount în cazul ăsta.

 

De ce este important să reînnoiești un domeniu web?

Înainte să vină perioada de reînnoire vei primi câteva memento legat de faptul că domeniul tău urmează să expire. Atunci este momentul potrivit să îți reînnoiești domeniul și, dacă crezi că e cazul, să o faci pe o perioadă mai lungă de timp. De asemenea, ar fi bine să-ți notezi și în calendar data în care îți expiră domeniul, ca să fii proactiv, în caz că acel memento nu ajunge la tine.

Dacă nu ți-ai reînnoit domeniul, o să pierzi tot ce ai făcut. Chiar și dacă nimeni nu vrea să cumpere domeniul după ce ai cumpărat, tot va trebui să aștepți o perioadă destul de lungă până să poți să-l reînnoiești (câteva luni), timp în care afacerea ta ar fi pe hold! Totuși, în multe cazuri, competitorii tăi sunt atenți și o să achiziționeze domeniul care tocmai a expirat!

 

De unde pot cumpăra un domeniu web?

E de ajuns să scrii pe Google ca să găsești câteva zeci de site-uri web care vând domenii. Dacă îți creezi site-ul cu ajutorul WebWave, o să poți beneficia de domeniu gratuit. Totuși, dacă ai deja o altă preferință de creare site web, poți merge la RoTLD - în cele mai multe cazuri ei au cele mai bune oferte.

 

Există posibilitatea de a înregistra un domeniu pe viață?

Din păcate sau, din fericire, nu, înregistrarea pe viață nu este posibilă. Cea mai lungă perioadă de timp în care îți poți înregistra un domeniu este de 10 ani, iar minimul este un an. Înregistrarea pe viață ar însemna că blochezi acel domeniu, chiar dacă nu o să-l folosești pe viață!

 

Ce înseamnă rezervarea/înregistrarea unui domeniu?

Rezervarea sau înregistrarea unui domeniu presupune achiziționarea drepturilor de folosință asupra unui domeniu web, pe care o să-l folosești pentru a îi da un ”nume” website-ului tău. Dacă ai înregistrat un domeniu, înseamnă că DOAR site-ul tău îl va putea folosi - niciun alt site din lume.

 

Ce înseamnă găzduire domeniu?

Găzduirea - sau hosting-ul - unui domeniu reprezintă server-ul pe care website-ul tău va avea casă pentru toată perioada sa de viață. O găzduire bună îți va ține site-ul web securizat și funcțional pe toată perioada existenței sale!

 

Idei de nume de domeniu

În primul rând, un nume foarte bun ar fi chiar numele afacerii sau brand-ului tău. În acest fel, construiești în continuare pe ideea de ”brand identity” și permiți mai multor clienți să te considere, cu adevărat, un brand. De asemenea, ai putea să alegi un nume generic din domeniul tău, dacă acesta nu este luat încă!

 

Ce se întâmplă dacă domeniul meu a expirat?

După cum am menționat deja mai sus, o să pierzi, în teorie, cam tot ce ai lucrat până atunci. Deși o să ai, probabil, prioritate la achiziționarea domeniului tău după expirare, asta nu înseamnă că afacerea ta nu va sta pe loc câteva luni bune, până când îți revine website-ul pe poziții! S-ar putea ca acele luni să fie dezastruoase...

 

Cum verific proprietarul unui domeniu?

Ei bine, dacă proprietarul este o persoană juridică, atunci vei obține aceste date pe site-uri precum ROTLD sau WHOIS. Totuși, dacă domeniul este înregistrat de o persoană fizică, nu o să poți verifica al cui este domeniul, datorită GDPR-ului. Acestea fiind spuse, în cazul în care dorești achiziționarea unui domeniu de la o persoană juridică, le poți scrie un mail exact după ce ai aflat că ei dețin domeniul, pentru a le face o ofertă!

Acum că știi tot ce ai nevoie despre costurile domeniului web, ești pregătit să-ți creezi primul website? Intră pe pagina noastră și vezi tutorialul acum!

You can add any elements, change their arrangement or event attach a normal layout to news layout. Changes made in attached layout will also be visible in news layouts.

 

CREEAZĂ O PAGINA WEB GRATUIT

 

19 octombrie 2021
Cât costă un domeniu web?
Află cum creezi un site web?

AFLĂ MAI MULTE

-50% pentru site în WebWave

BENEFICIAZĂ

 

CFPW

Cum Faci o Pagină Web