CFPW

Cum Faci o Pagină Web

Ce este un domeniu?
Menținerea Site-ului Web Sigur și Actualizat
26 august 2021

Dacă ești în domeniul digital de ceva timp, probabil știi deja ce este un domeniu, însă un novice poate face confuzia între un domeniu digital și cel fizic, pe care se construiesc terenuri de golfuri. De aceea, găsim necesar să explicăm ce este un domeniu și să venim cu mai multe completări despre acest concept și care este scopul lui în viața site-ului tău web.

Nu ai creat încă propria pagină web, dar ți-ai dori asta, avem o soluție! Creează-ți o pagină web rapid și simplu, cu ajutorul unui sistem drag-and-drop conceput special pentru persoanele ce nu au o afinitate pentru codare. Dă click aici pentru a crea astăzi prima ta pagină web!

După cum am spus deja, în articolul de astăzi vom vorbi despre domeniile de pe internet: ce este un domeniu, care este structura acestuia, de ce e necesar să am un domeniu pentru website-ul meu și cum îți poți crea o adresă de e-mail pe baza domeniului propriu!

  1. Ce este un domeniu?

  2. De ce este important să-ți înregistrezi domeniul web?

  3. Ce poți face cu un domeniu web?

  4. Cum îmi pot crea o adresă de e-mail în baza unui domeniu propriu?

  5. Care este structura unui domeniu?

 

Ce este un domeniu?

Înainte de a putea explica concret ce este un domeniu, va trebui să explicăm ce este o adresă IP! Aceasta reprezintă, în termeni simpli, un șir de numere care este conectat la orice domeniu. Fiecare calculator din lume are propria adresă de IP, acestea împărțindu-se de multe ori în statice și dinamice, însă despre asta o să discutăm în alt articol!

Astfel, domeniul reprezintă o simplificare a adresei de IP. Pentru a putea face o comparație, o adresă de IP este reprezentată de coordonatele geografice lungi și complicat de citit, pe când domeniul web este reprezentat de adresa care apare pe Google Maps.

Practic, domeniul reprezintă adresa pe care oamenii tăi o vor tasta pe un browser, pentru a ajunge la website-ul tău! Fără un domeniu, oamenii ar trebui să-ți cunoască IP-ul, iar acest lucru este complicat deoarece IP-ul unui website este format din destul de multe cifre! 

 

De ce este important să-ți înregistrezi domeniul web?

După cum am explicat deja, fără un domeniu web site-ul tău va fi foarte greu de găsit. Un domeniu îi conferă interacțiunii dintre utilizator și website o notă umană, deoarece tastezi un nume, din litere, nu un șir de cifre alambicate.

De asemenea, înregistrarea unui domeniu ușurează munca ta, ca web developer! Dacă nu ai un domeniu, va fi destul de complicat să intri de fiecare dată pe website-ul tău. Astfel, un domeniu este necesar pentru orice web developer, pentru a-i ușura munca!

Un alt motiv pentru înregistrarea domeniului web este brandingul proprii afaceri! Dacă ai o strategie de branding construită sau dorești să realizezi una, pentru a construi o afacere trainică, probabil ai un nume destul de sugestiv pentru afacerea ta. Astfel, acesta ar trebui să fie și domeniul tău. Cum ar fi ca o firmă precum ”Coca-Cola” să aibă numele domeniului ”sucacidulat.ro”? Nimeni nu ar găsi vreodată domeniul Coca-Cola!

 

Ce poți face cu un domeniu web?

Domeniul este extrem de necesar pentru orice website. Cu ajutorul unui domeniu web poți conecta o adresă de IP la un nume clar, prestabilit și ușor de găsit de orice persoană. 

De asemenea, dacă deții un domeniu îți poți crea o adresă de e-mail personalizată, ce denotă profesionalism! Nu o să mai fii nevoit să trimiți e-mail-uri cu adresa ta de Gmail, deoarece ai propria adresă, la capătul căreia apare numele domeniului tău!

 

Cum îmi pot crea o adresă de e-mail în baza unui domeniu propriu?

Am spus deja că poți să-ți creezi o adresă de mail în baza unui domeniu propriu, însă acum vine și întrebarea: cum poți face asta? Înainte a putea să îți creezi o adresă de mail pe baza domeniului, ai nevoie și de o găzduire (hosting). 

După ce ai conectat domeniul la găzudirea ta, o să ai acces la o secțiune numită ”E-mail accounts” sau ”Conturi de mail”. Acolo poți intra și poți să-ți creezi cât de multe adrese dorești: office, business, numele angajaților sau orice altă extensie îți dorești!

De asemenea, dacă folosești regulat Gmail și ți se pare că e complicat de folosit noul instrument de mail, poți să-ți conectezi adresele cu domeniu propriu la adresa de Gmail. Click aici pentru tutorial!

 

Care este structura unui domeniu?

Un domeniu web are trei concepte diferite în structura sa: numele domeniului, domeniul top-level și subdomeniul.

Numele domeniului este reprezentat de tot ce vine înainte de domeniul top-level, în general .com. În cazul domeniului nostru, numele domeniului este: cumfaciopaginaweb.

Domeniul top-level este reprezentat de extensia care apare la finalul link-ului. În general, aceasta este: .ro, .com, .org, .blog sau alte extensii comune și ușor de identificat.

Subdomeniul este un prefix care adaugă o altă ramură unui domeniu. Acesta este uneori identificabil în cazul magazinelor online prin prefixul shop.

Acum știi ce este un domeniu. Nu mai sta pe gânduri și creează-ți propriul site web, rapid și simplu, cu ajutorul unui constructor de site-uri web rapide! Intră aici!

 

CREEAZĂ O PAGINA WEB GRATUIT

 

 

 

BENEFICIAZĂ

-50% pentru site în WebWave

AFLĂ MAI MULTE

Află cum creezi un site web?

Acest site utilizează module Cookies.