CFPW

Cum Faci o Pagină Web

50 de idei pentru un site web. Tipuri de site-uri web
Creator de pagini web
23 iunie 2021

Înainte de a crea un site web ai nevoie de ceva ingeniozitate. De multe ori însă se întâmplă ca unica ta idee se reduce la însăși crearea site-ului, fără detalii în ceea ce privește conținutul și structura acestuia. Crearea unui site web solicită un șir de decizii referitoare la modul în care îl vei proiecta, la conținutul acestuia și la modalitățile de promovare. Este foarte important să ai o sursă de inspirații și idei.

 

Lupta pentru crearea site-urilor unice

Există o mulțime de site-uri în rețeaua de internet. Fiecare concurează pentru atragerea utilizatorilor.

La prima vedere această luptă arată ca o sarcină foarte dificilă. Însă de fapt este foarte important să stabilești scopul site-ului tău. Atunci vei înțelege care este tipul site-ului pe care trebuie să-l realizezi și te vei putea concentra asupra unei părți, niște specifice.

 

Dacă ai o companie, cu siguranță te gândești la un site de prezentare

Prima opțiune la care te poți gândi este site-ul de prezentare. Acest site îți va prezenta compania, va fi o carte de vizită online. Fiecare client potențial, se așteaptă să găsească informații despre compania ta atunci când introduce denumirea acesteia în Google.

Dacă nu va vedea site-ul companiei tale în lista rezultatelor căutărilor, atunci își va crea o impresie mai puțin de dorit.

O altă funcție a unui site de prezentare este prezentarea datelor de contact: numărul de telefon, adresa e-mail. De asemenea poți oferi un formular de contact pentru ușura lucrurile.

 

 

Creează un magazin online dacă oferi produse spre vânzare

Magazinul online este un alt tip de site-uri foarte des întâlnit. Cu ajutorul acestuia, clienții pot cumpăra produse și servicii direct de pe site. De cele mai multe ori crearea unui magazin online solicita mai mult efort deoarece implică funcții avansate ca coșul de cumpărături și plăți online.

Administrarea propriului magazin online este foarte importantă în ziua de azi întrucât cumpărăturile în mediul online au devenit un trend stabil, care nu poate fi ignorat. Vânzările online pot deveni o sursă suplimentară de venituri, chiar dacă deții deja un magazin offline, local.

În cazul oricărui tip de site este important să ai instalezi un certificat SSL care va securiza conexiunea site-utilizator. Dacă însă este vorba de un magazin online, prezența certificatului SSL devine și mai importantă. În momentul cumpărării clienții introduc datele cardului, care necesită măsuri de criptare eficiente.

 

 

Creează un portofoliu online, dacă oferi servicii

A treia idee este să creezi un portofoliu online. Cu siguranță acest tip de site-uri nu este pentru fiecare. Portofoliile online sunt de cele mai multe ori alese de design-eri, freelanceri și alte persoane care își doresc un CV online. Este o modalitate perfectă pentru promovarea imaginii de brand în mediul online. Acest tip de site-uri este mult mai simplu în creare pentru că este focusat doar pe un singur scop: prezentarea experienței proprii și avantajelor pe care le oferi cu ajutorul lucrărilor pe care le-ai realizat.

Idei de site-uri de tip portofoliu

  • Portofolii pentru designeri grafici

  • Portofolii pentru fotografi

  • Portofolii pentru specialiști din domeniul UI

  • Portofolii pentru specialiști din domeniul UX

  • Portofolii pentru pictori

  • Portofolii pentru sculptori

  • Portofolii pentru muzicieni

  • Portofolii pentru cântăreți

  • Portofolii pentru actori

  • Portofolii pentru specialiști IT

 

Site-ul de tip blog - o modalitate eficientă de a prezenta cunoștințele proprii în domeniu

Care este următoarea idee a noastră? Este vorba de blog - probabil cel mai popular tip de site-uri din ziua de azi. Site-urile de tip blog pot deveni cu timpul o sursă suplimentară de venit. De obicei acest lucru are loc prin adăugarea unor secțiuni noi cu funcții de magazin online și portofolii. 

Însă sarcina principală a unui blog este de a prezenta online propriile idei și opinii - este o modalitate de a discuta cu alte persoane. 

Idei pentru un site-uri de blog:

  • Blog culinar

  • Blog de călătorie 

  • Blog personal

  • Gaming Vlog

  • Jurnal online

  • Blog de pescuit

  • Blog lifestyle 

  • Blog cu sfaturi 

 

 

44 de idei pentru un site web, adică idei site-uri mai specifice:

  1. Site web cu recenzii

  2. CV online

  3. Site creat pentru un proiect caritativ

  4. Site-ul unui eveniment

  5. Site-ul unui avocat

  6. Site dedicat machiajului

  7. Site dedicat poeziei

  8. Site dedicat fotografi

  9. Site-ul unei biserici

  10. Site-ul unei instituții financiare

  11. Site web pentru afaceri

  12. Site-ul unei agenției de marketing

  13. Site-ul unei instituții din domeniul educațional

  14. Site cu sfaturi

  15. Site-ul dedicat animalelor de companie

  16. Site-ul unei săli de forță

  17. Site web dedicat alimentației sănătoasă

  18. Site cu oferte speciale

  19. Site dedicat muzicii

  20. Site de gătit

  21. Site web cu teste de tip quiz

  22. Site de turism

  23. Site-ul Influencerului

  24. Site-ul unei companii de imobiliare

  25. Site de știri

  26. Site-ul agenției de marketing

  27. Site de divertisment

  28. Pagina web personală

  29. Site-ul dedicat modei

  30. Site dedicat filmelor

  31. Site dedicat activității de freelancer

  32. Site web de anunțuri

  33. Site de prezentare a activității de actor

  34. Site-ul unei școli de limbi străine

  35. Site dedicat antreprenorilor

  36. Site de prezentare pentru activitatea de croitorie

  37. Site dedicat studiilor la distanță

  38. Site-ul web a unui teatru

  39. Site-ul dedicat modului sănătos de viață

  40. Site-ul unei școli de dans

  41. Site-ul unei comunități locale

  42. Site de prezentare a unui specialist în grafică

  43. Site-ul unui restaurant

  44. Site web a unui proiectant

 

Ce ar trebui să știi?

Ideea unui site web este doar începutul aventurii cu designul web. Există, de asemenea, o serie de lucruri pe care ar trebui să le știm atunci când ne creăm propriul site web. Ce anume? Citește mai departe pentru a afla!

 

De multe ori site-urile de divertisment arată ca un blog

Majoritatea acestor site-uri au scopul de a genera un venit. De obicei, acest venit este generat prin reclame care apar pe site-ul web și nu prin vânzarea produselor sau serviciilor. Blogul este o categorie în care este greu să ieși în evidență. Evidențierea este posibilă cu ajutorul conținutului interesant, astfel încât cititorii să revină în continuare pentru mai multe.

Indiferent de ce site vorbim, toate au un singur scop comun: atragerea utilizatorilor. Indiferent de categoria pe care o alegi, trebuie să însușești aspectele de bază necesare pentru crearea unui site web și să alegi modul în care îl veți construi. Pe blogul nostru vei găsi instrucțiuni care te vor ajuta să creezi propriul tău site fără cunoștințe de programare, absolut gratuit. Informații detaliate despre acest subiect pot fi găsite în acest articol.

 

Dacă ai nevoie de inspirație

De asemenea, ar trebui să ții cont și de scopul site-ului, respectiv și cerințele care derivă: cerințele față de domeniul web, față de hosting și față de însăși proiectul site-ului. Primele două aspecte țin de decizia individuală. Însă atunci când este vorba de partea de design inspirația devine importantă. 

O modalitate eficientă de a găsi inspirație, este analiza site-urilor altor persoane, inclusiv și a concurenților Verifică ce funcții au fost implementate, care sunt punctele forte și cele slabe? Merită, de asemenea, să căutați inspirație și idei în altă parte. Unde mai exact?

Specialiștii începători în web design și cei ce doar încep să lucreze la propriul site web, deseori cred că site-ul web trebuie creat doar în baza ideilor proprii, că trebuie să inventezi totul de la zero.

Desigur, ar trebui să ai propriile planuri și să le implementezi, dar chiar și web designer-rii cu experiență caută inspirație. Unde le găsești? 

 

Pinterest

Este un loc unde poți găsi o mulțime de modele grafice - inclusiv și în web design. Pentru a beneficia de avantajele acestui site, trebuie să-ți creezi un cont și să alegi subiecte care te interesează. Acest site conține multe funcții, inclusiv cele de social media, dar pentru a găsi inspirație, trebuie doar să faci click pe câmpul de căutare și să introduci cuvântul cheie. După ce ai găsit modele corespunzătoare, le poți alege pe cele care se potrivesc cel mai bine stilului site-ului tău și să te inspiri. 

 

Behance

Behance este un loc unde designerii își prezintă lucrările. Nu este necesar să te înregistrezi pentru a utiliza funcția de căutare și pentru a găsi câteva modele de site-uri web interesante pentru a te inspira. Pe de altă parte, dacă este cazul nu ezita să-ți crezi un cont pe Behance pentru prezentarea lucrărilor proprii.

 

Site-uri web bine proiectate

Site-urile bine proiectate sunt o sursă importantă de inspirație. Proiectanții web începători pot avea dificultăți atunci când trebuie să găsească aceste site-uri. 

Îți recomand să vezi site-urile companiilor de web design, vei găsi cele mai reușite exemple de site-uri. Merită, de asemenea, să arunci o

privire asupra site-urilor web „mai scumpe”, cum ar fi site-urile băncilor sau magazinelor online. 

 

Artă

Designul web, ca orice domeniu legat de design, are mai multe tangențe cu arta. Din această cauză obiectele de artă sunt o sursă importantă de inspirație. Nimic nu te împiedică să aplici pe site culorile din tabloul preferat. De asemenea, te poți inspira din munca unui anumit artist prin crearea propriilor ilustrații pe care le vei publica ulterior pe site.

 

 

Viata de zi cu zi

Mulți proiectanți de site-uri afirmă că se inspiră din viața de zi cu zi. Prin aceasta putem înțelege transpunerea anumitor elemente din stradă, natură, îmbrăcăminte și chiar aspectul sau comportamentul oamenilor în lucrările sale. Uită-te în jur și vezi mai multe - poate că inspirația te așteaptă chiar la colț? 

 

 

Idei și inspirații vs plagiat

Desigur, că este mai mult ca ok să te inspiri din munca altor persoane, dar copierea ideilor altcuiva este deja un plagiat. Dacă proiectul tău se aseamănă cu cel al unui alt autor într-o măsură mai mare de 30%, înseamnă că trebuie să schimbi ceva. Copierea oricărei lucrări (inclusiv a unui proiect de site web) în măsura de 100% este un furt și ar trebuie să fie evitată cu siguranță. Deci, cum te poți inspira fără să fii acuzat de plagiat?

Alege doar câteva elemente care îți plac într-un anumit proiect, apoi creați-le în stilul propriu unic și adăugă propriile idei - dacă îți place o formă, încercă să o recreezi cu propria „mână”. Dacă toate lucrările de artă sunt perfecte în opinia ta, realizează o lucrare diferită, dar cu un stil similar. Simțul măsurii este important. Dacă nu ești sigur, dacă ai abuzat sau nu de drepturile de autor, ar fi bine să nu mai folosești elementele de design respective, și să uiți de ele. 

 

Alege platforma potrivită pentru crearea site-ului.

Dacă ai deja o idee pentru a crea un site web, ai nevoie și de un program potrivit pentru a-l crea. Încercă WebWave, un program pentru creare site-uri web specializat în proiectarea grafică a site-urilor. Este disponibil gratuit, iar crearea unui site web devine simplă și rapidă. 

 

Concluzie

Nu există o rețetă pentru un site web perfect. Dar există deja proiecte finalizate din care te poți inspira. Merită să le cauți online și în viața de zi cu zi. Trebuie să fii atent și să notezi ideile bune pentru a le aplica pe site.

You can add any elements, change their arrangement or event attach a normal layout to news layout. Changes made in attached layout will also be visible in news layouts.

 

CREEAZĂ O PAGINA WEB GRATUIT

 

 

 

BENEFICIAZĂ

-50% pentru site în WebWave

AFLĂ MAI MULTE

Află cum creezi un site web?

Acest site utilizează module Cookies.