CFPW

Cum Faci o Pagină Web

Ce este un site web responsiv?
CUM SĂ ATRAGI CLIENȚI DIN ZONA TA?
15 noiembrie 2021

Câți dintre voi aveți acum, la îndemână, un telefon? Poate că nu toți care citesc blog-ul nostru o fac de pe un dispozitiv mobil, dar sunt sigur că e de ajuns să bagi mână în buzunar și găsești telefonul! Totuși, dacă acest site web responsiv nu ar fi unul gândit pentru mobil, probabil toată pagina s-ar încărca extrem de ciudat, iar tu nu ai putea să vezi conținutul cum trebuie.

Totuși, până să continuăm cu site-urile web responsive, probabil ar trebui să știi cum să creezi un site web! Te asigurăm că înveți și cum trebuie creat un site web responsiv cu ajutorul tutorialului nostru! Dă click pe link-ul acesta și vezi tutorialul despre cum să faci o pagină web!

În articolul acesta, vrem să-ți arătăm ce este un site web responsiv, care e deosebirea dintre site responsiv și site mobil și care sunt avantajele și dezavantajele unui astfel de site web! Crezi că site-ul tău e pregătit de mobil? Răspunde după ce termini de citit acest articol!

 1. Ce este un site web responsiv
 2. Care este deosebirea dintre un site web responsiv și un site mobil
 3. Care sunt dezavantajele unui site web responsiv față de un site mobil
  1. Implementare puțin mai înceată
  2. Optimizarea vitezei de încărcare e puțin mai greoaie la început
 4. Care sunt avantajele unui site web responsiv față de un site mobil
  1. Accesibilitate
  2. Costuri mult mai mici
  3. Experiență a utilizatorului mult mai bună
  4. Elimină anumite probleme din navigare
  5. Este plăcut de Google
 5. Concluzii

 

Ce este un site web responsiv

Un site web responsiv este un tip de site care beneficiază de tehnologia RWD (Responsive Web Design), tehnologie ce ajută orice site web să fie vizitat, indiferent de rezoluția dispozitivului de pe care este accesat. Practic, site-ul tău se va vedea la fel pentru toți utilizatorii, chit că aceștia vizitează site-ul de pe un telefon mobil, tabletă, Playstation sau calculator.

Odată cu creșterea traficului de pe mobil într-un ritm constant, toate site-urile web au nevoie de o prezență pusă la punct din perspectiva vizualului și pe acest tip de dispozitive. O parte din site-urile web se bucură de până la 70-80% trafic exclusiv mobil. Procentajul acesta e posibil doar dacă site-ul se încarcă corect pe mobil, se vede la fel de bine și merge rapid și acolo. 

Un site responsiv poate să ofere asta oricărui utilizator, indiferent de dispozitivul său. Nu poți avea un website care se încarcă corect pe mobil, dar doar pe dispozitivele Samsung sau Apple - nu toată lumea are un astfel de smartphone!

Care este deosebirea dintre un site web responsiv și un site mobil

Poate ai mai auzit de ambii termeni până acum, dar nu a fost nimeni să-ți explice exact care e diferența dintre un site web responsiv și un site mobil. Nicio problemă - ai nimerit unde trebuia!

Principala diferență dintre un site web responsiv și un site mobil este faptul că, în cazul unui site web responsiv, discutăm despre un singur site. Aceleași resurse, același domeniu, același conținut - doar modul în care arată este diferit, datorită responsivității și a rezoluției ecranului. 

Dacă site-ul responsiv reprezintă un singur site, site-ul mobil este practic al doilea site, doar că reprezintă varianta de mobil. Practic, trebuie să duplici tot, să ajustezi fiecare piesă de conținut pentru a se potrivi pe diferite dispozitive mobile.

Care sunt dezavantajele unui site web responsiv față de un site mobil

Implementare puțin mai înceată

Implementarea unui site web responsiv poate uneori dura destul de mult, în funcție de platforma pe care o accesezi. Noi recomandăm, pentru o implementare mult mai rapidă și pentru un site web responsiv din primul moment, să urmărești tutorialul de pe pagina noastră, la care ai link aici.

Optimizarea vitezei de încărcare e puțin mai greoaie la început

De asemenea, în unele cazuri, optimizarea vitezei de încărcare a site-ului poate fi puțin mai greoaie la început. Pentru a te feri de această problemă, asigură-te că hosting-ul tău este printre cele mai bune de pe piață, pozele tale sunt optimizate corect și nu abuzezi de conținut exagerat pe site-ul tău web. 

Care sunt avantajele unui site web responsiv față de un site mobil

Accesibilitate

Accesibilitatea este cheia atunci când vrei ca experiența utilizatorilor tăi să fie una plăcută. Indiferent de dispozitiv, utilizatorii tăi trebuie să se bucure de aceeași experiență. Astfel, un site web responsiv prezintă o accesibilitate mult mai mare pentru orice tip de utilizator și de dispozitiv mobil. 

Costuri mult mai mici

Dacă ar fi să alegi, care opțiune ți se pare mai ieftină - să faci ceva de la 0 sau să iei ceva existent și doar să adaugi câteva opțiuni în plus? Ei bine, știi deja că a doua opțiune este mai ieftină. Astfel, un site web responsiv nu te va lăsă fară bani în buzunar!

Experiență a utilizatorului mult mai bună

Site-urile mobile au, în primul rând, un subdomeniu în plus. Acestea vor avea un ”m.” în fața domeniului, fapt care poate afecta experiența utilizatorului. Crede-mă, nu vrei să deschizi varianta de mobil a unui website pe desktop sau invers. Astfel, oferă-le utilizatorilor tăi o opțiune și bună!

Elimină anumite probleme din navigare

În timpul navigării, pe un site mobil pot apărea anumite probleme. Meniul poate părea ciudat, link-urile poate nu duc unde trebuie, etc. Cu ajutorul unui site responsiv, aceste probleme se reduc substanțial!

Este plăcut de Google

Ultimul, dar nu cel din urmă, site-urile responsive sunt iubite de motorul de căutare suprem, Google. Dacă vrei să fii găsit ușor de utilizatori, un site web responsiv este soluția. De ce?

În 2018, Google și-a schimbat algoritmul spre o acoperire mai largă a site-urilor responsive, care sunt pregătite să primească utilizatori de pe orice dispozitiv mobil. Astfel, relația ta cu Google îți va aduce clienți noi și venituri constante!

Concluzii

În opinia noastră, un site web responsiv este perfect pentru orice afacere sau persoană care vrea să-și deschidă un site. În 2021, să nu ai un site web responsiv poate aduce probleme substanțiale afacerii tale, iar utilizatorii tăi vor detesta faptul că nu pot să se bucure de experiența pe care o doresc!

Tu ți-ai creat prima pagină web? Urmărește tutorialul nostru ca să afli ce e de făcut și începe chiar de astăzi!

P.S. E simplu și rapid!

CREEAZĂ O PAGINA WEB GRATUIT

 

 

 

BENEFICIAZĂ

-50% pentru site în WebWave

AFLĂ MAI MULTE

Află cum creezi un site web?

Acest site utilizează module Cookies.