Acest site utilizează module Cookies.

Pentru a te promova în mediul online ai nevoie de vizibilitate, iar ce îți poate aduce mai multă vizibilitate în fața audienței tale decât un site web? Acesta poate fi un blog, un site de prezentare, un portofoliu. Atunci când vrei să îți faci un website de prezentare, ai nevoie în primul rând de un host web România de calitate. 

Este un aspect foarte important de care va trebui să ții cont chiar dinainte să alegi domeniul deoarece fără acesta lucrurile nu o să funcționeze prea bine. Descoperă câteva lucruri pe care ar trebui să le știi despre hosting înainte de a achiziționa un pachet!

Cuprins:

 1. Ce trebuie să știi despre host web România?
 2. Ce face diferența între anumite pachete de web hosting?
 3. De ce este important să ai hosting pentru site-ul tău?
 4. Care este diferența între hosting și domeniu?
 5. De ce este important să eviți cele mai ieftine oferte de hosting?
 6. Care este prețul unui serviciu de hosting corespunzător?

 

Ce trebuie să știi despre host web România?

Alegerea unui hosting de calitate pentru site-ul tău va trebui să se potrivească perfect nevoilor tale care pot fi mai mici sau mai mari. 

Dacă site-ul tău se află la început, atunci cea mai potrivită idee este să cumperi un web hosting shared deoarece este mai ieftin ca alte opțiuni. 

Serviciile de hosting sunt oferite de firme specializate care dețin atât know-how-ul, cât și tehnologia, respectiv serverele pentru acest lucru. În afară de hosting, aceste firme oferă și alte servicii adiționale de care ai nevoie de obicei pentru a lansa un site. 

Serverul reprezintă un computer care este capabil să stocheze și să ofere acces la acele fișiere. Oricine va intra pe site-ul tău va folosi de fapt serviciile de stocare oferite de acel server care va funcționa în permanență. 

De aceea, momentul în care nu vor mai funcționa serverele acelei companii sunt coșmarul oricărui deținător de web site-uri. Se investesc sume uriașe pentru ca acest moment să nu aibă loc niciodată. 

Știm cu toții câtă panică a fost în lume când site-ul Facebook a “murit” pentru câteva ore. 

 

Ce face diferența între anumite pachete de web hosting?

Pachetele de web hosting sunt diferite în funcție de spațiul de stocare alocat și numărul de site-uri pe care le ai în portofoliu. 

Dacă ai un singur site, cea mai bună opțiune este cel mai mic spațiu de stocare aferent unui pachet de hosting cu un preț accesibil. 

Atunci când nevoile site-ului tău vor crește, vei avea opțiunea de a upgrada pachetul de hosting la unul mai performant, care îți oferă mai multe opțiuni.

 

De ce este important să ai hosting pentru site-ul tău?

Hostingul reprezintă spațiul de stocare al site-ului tău. Dacă site-ul tău are nevoie de o bază de date sau de anumite fișiere de dimensiuni mari pentru a se încărca, ai nevoie de un spațiu enorm de stocare. 

Dacă nu vei avea acest spațiu de stocare, site-ul se va încărca greu sau va afișa erori de funcționare. Acest lucru nu va da deloc bine în fața clienților. 

Hostingul te ajută să ți se încarce site-ul rapid, dar și să ai un backup al tuturor fișierelor și textelor postate pe site. Este propria ta variantă de rezervă și planul de siguranță. 

 

Care este diferența între hosting și domeniu?

Dacă web hosting România este spațiul în care îți stochezi fișierelor, domeniul este locația sau adresa la care îți găsești site-ul. 

Ca să explicăm printr-o metaforă, hostingul este numărul de hectare de pământ pe care le deții pentru agricultură, iar domeniul este localitatea unde vei găsi acele hectare. 

Pentru a avea domeniul dorit, va trebui să apelezi la registrarii autorizați care dețin deja o mulțime de domenii din cele mai variate registre. 

Este bine să îl alegi în funcție de audiența ta. Dacă utilizatorii tăi vor fi români, extensia domeniului va fi .ro, iar dacă te adresezi publicului internațional, extensia .com este cea mai potrivită. 

Indiferent ce tip de domeniu alegi, fără un pachet de găzduire, site-ul tău nu va funcționa. Cele două funcționează doar împreună. 

 

De ce este important să eviți cele mai ieftine oferte de hosting?

Este bine știut faptul că ofertele cele mai ieftine de hosting sunt de evitat. Cei doi indicatori ai calității serviciilor de hosting sunt viteza și performanța, iar la ofertele ieftine, aceștia pot avea de pierdut. 

Descoperă mai jos, 5 motive pentru care să faci asta:

 • O viteză de încărcare scăzută - cu cât viteza de încărcare este mai ridicată, cu atât ai șanse să primești mai mulți vizitatori de pe motoarele de căutare

 • Server pe o platformă de calitate îndoielnică - cu cât performanța site-ului este mai scăzută, cu atât pierzi din credibilitate și trafic organic

 • Impact negativ asupra optimizării de tip SEO - optimizarea pentru motoarele de căutare este esențială pentru orice tip de site web

 • Probleme ce au legătură cu up time/down time - pentru un site de succes, down time ar trebui să fie cât mai apropiat de zero

 • Potențial pericol de securitate - nimeni nu își dorește ca hackerii să le spargă site-ul, nu-i așa?

Un pachet WebWave hosting ieftin poate veni cu probleme la care nici nu te gândești la început, dar la care ai face bine să te gândești. Nimeni nu vrea probleme cu site-ul când le este lumea mai dragă. 

 

Care este prețul unui serviciu de hosting corespunzător?

Dacă te interesează hosting site prețuri, este bine să știi că ofertele cele mai potrivite se găsesc în intervalul $15-$25/lună. 

Desigur, poți plăti și mai mult pentru performanțe ridicate, dar pentru început este bine să alegi o ofertă rezonabilă pentru a le testa serviciile și a vedea ce nevoi specifice ai. 

Pe termen lung poți apela și la alte companii de hosting care îți pot oferi servicii mai bune, de o calitate mai ridicată. 

Serviciile de hosting sunt extrem de importante pentru popularitatea brandului tău, iar de calitatea acestora va depinde traficul care va veni pe site-ul tău de pe motoarele de căutare. 

Este esențial să investești în cele mai bune servicii atunci când creșterea brandului personal depinde de acest lucru.  

Află mai multe informații despre hosting și site-uri în general cu un click pe butonul de mai jos!

CREEAZĂ O PAGINA WEB GRATUIT

 

 

25 ianuarie 2022
Host web România: ce trebuie să știi?
Află cum creezi un site web?

AFLĂ MAI MULTE

-50% pentru site în WebWave

BENEFICIAZĂ

 

CFPW

Cum Faci o Pagină Web