CFPW

Cum Faci o Pagină Web

Cum alegi un font potrivit pentru site-ul tău
Menținerea Site-ului Web Sigur și Actualizat
18 februarie 2019

Subiectul de astăzi este fontul și conținutul

De multe ori atunci când vizităm site-urile web, observăm fonturile magice, selectate cu grijă pentru a completa imaginea site-ului.

Astăzi vom prezenta câteva tool-uri, care îți vor ușura atât selectarea fonturilor potrivite pe site web cât editarea textului.

 

Cum alegem fonturile necesare pentru site-ul nostru?

Pentru ca site-ul să arate uimitor, este nevoie să alegem fonturi corespunzătoare, care se completează reciproc.

Mai jos vom prezenta o listă de site-uri, care simplifică crearea seturilor de fonturi.

  • FONT PAIR - pe acest site web vom găsi seturi de fonturi Google Fonts. Fonturile sunt selectate în perechi și descrise. La fel vom găsi un exemplu și un link către descărcarea fonturilor.

  • TYPE GENIUS - Alegem fontul nostru favorit din listă și trecem la revizuirea perechilor de fonturi propuse și a exemplelor prezentate.

  • WORDMARK - Un tool potrivit atunci când căutăm fontul potrivit. Site-ul ne prezintă textul înscris de noi în toate fonturile instalate pe calculator.

 

Corectarea conținutului pe site-ul web

  • LANGUAGE TOOL - este un tool sigur pentru corectarea textului. Aplicația identifică greșelile stilistice, gramatice, ortografice și tipografice. Tool-ul oferă acces la 25 de limbi inclusiv și cea română. Greșelile indicate de Language-Tool implică utilizarea excesivă a frazelor, greșeli de punctuație, și multitudinea de erori gramatice. Programul nu corectează în mod automat greșelile, doar le subliniază. La un click pe cuvântul vei primi un comentariu pentru acea eroare. Această metodă permite o trecere cu vederea rapidă a textului. Tool-ul este la fel accesibil ca extensie pentru Google Chrome, Mozila Firefox, și Google Docs.

 

Care este fontul utilizat?

  • WHAT THE FONT - tool care permite identificarea unui font în baza unei imagini. Acest tool este foarte util pentru situațiile când ți-a plăcut un anumit font, dar nu cunosc denumirea acestuia. În așa situații fac un print screen pe care îl scanez cu ajutorul serviciului WHAT THE FONT. Dacă imaginea este de o calitate bună, deja peste câteva secunde vom primi lista de fonturi

Cum alegem fonturi pentru site-ul nostru?

  • GOOGLE FONTS - este un catalog de fonturi gratuite de la Google. Fonturile pot fi adăugate foarte simplu pe site-ul tău. Este suficient să copii codul fontului.

 

CREEAZĂ O PAGINA WEB GRATUIT

 

 

 

BENEFICIAZĂ

-50% pentru site în WebWave

AFLĂ MAI MULTE

Află cum creezi un site web?

Acest site utilizează module Cookies.