CFPW

Cum Faci o Pagină Web

De ce ai nevoie de un editor de site-uri web?
Menținerea Site-ului Web Sigur și Actualizat
29 decembrie 2023

Editorul site-ului web este util atunci când doriți să editați un site web. Presupun că e simplu. Totuși... nu atât de simplu. Mulți oameni asociază astfel de instrumente cu crearea de site-uri web. S-ar putea să existe ceva adevăr în asta, dar nu în întregime. Pentru că în poloneză, editarea și crearea sunt două lucruri similare, deși diferite. Iar diferența dintre ele este locul unde se află cornul. Eu traduc acum.

 

Crearea paginii și un program de creare a paginii (scriere și așa mai departe) este cel mai adesea un instrument sau un proces care are ca rezultat un site web care funcționează pe Internet. Cineva se așează, proiectează, face, publică. Site-ul gata.

 

Cu toate acestea, ceea ce urmează deseori implică editarea. Pentru că... deja s-a făcut ceva, apoi pagina este editată. Aici intervin editorii de site-uri web.

 

Editor web – voi crea un site web cu el?

 

Cel mai adesea: da.

 

Din fericire, vremurile în care un instrument a fost creat pentru a crea un site web și altul pentru a-l edita/întreține sunt în urmă. În zilele noastre, domină cumva instrumentele care vă permit să creați un site web de la început până la sfârșit și apoi vă ajută să îl mențineți. Mai bine sau mai rău, depinde de instrument și de persoana care folosește unealta.

 

Deci – unul câte unul.

 

Design, creare, editare – site-uri web, desigur

 

Un site web este creat într-un generator de pagini. Cineva îl poate scrie în HTML, poate folosi un CMS sau un alt instrument. De exemplu, un constructor de site-uri web.

 

Și când site-ul este gata, este timpul să îl întreținem. De asemenea, se întâmplă o mulțime de lucruri importante aici, pentru că întreținerea site-ului implică actualizarea acestuia, efectuarea de corecții (unele vor apărea întotdeauna în timp) și adăugarea acestuia. Și așa mai departe.

 

Deci, atunci când trebuie să schimbați ceva, un editor de site-uri web este util. Și această editare era dincolo de mulți oameni sau programe. Pentru că s-a dovedit că site-ul a fost suuuuuuper și frumos, dar numai până în momentul publicării. Apoi a început să se înrăutățească, deoarece designul nu era același, iar unealta în sine a început să se sufoce când a fost necesar să adăugați o subpagină sau pagina în sine a devenit brusc mare.

 

Apoi a trebuit să vă amintiți că editorul site-ului ar trebui să permită acest lucru. Dacă nu era, atunci era doar un generator de pagini. Pentru că editorul site-ului are totul. Cum se spune.

 

Editor de site-uri web gratuit?

 

Nimic nu este gratuit în viață. Bine, am atenția ta.

 

După cum a spus odată Împăratul: atât de mult.

 

Dar există și editori de site-uri gratuite. Sunt cool, vă permit să creați un site web. Desigur, nu sunt egali unul cu celălalt, iar nivelul de cunoștințe, abilități și experiență necesare pentru a le stăpâni pe fiecare dintre ele este diferit.

 

Există editori super-complicați. Există editori de site-uri foarte simpli și prietenoși. Sunt și unele care se află între ele. Și cei care nu sunt nici aceasta, nici aceasta, nici aceasta. Îți explic într-o clipă.

 

Ce editor de site-uri permite ce?

 

De exemplu, Wordpress. Îl puteți folosi pentru a crea un site web simplu și un site web complex. Poate fi stăpânit, deși fără plug-in-uri bune, cunoștințe de programare și mult timp se poate dovedi că nu este atât de ușor. Și Wordpress este un pic de editor de pagini numit: nici câine, nici vidră. Lucruri foarte simple se pot face fără mari probleme, deși merită să aveți puține cunoștințe. Lucrurile mai complexe necesită un nivel bun de înțelegere și nu toată lumea scrie pagini HTML în fiecare zi, așa că da. Acest lucru se poate dovedi dificil.

 

Cu toate acestea, creatorii de site-uri web sunt mai simpli. Totuși, lucrurile stau altfel și aici. Majoritatea lucrează pe principiul: alegeți un șablon de site, lipiți ceea ce doriți, publicați-l și apoi plătiți. A depăși șablonul, a face ceva mai mult... nu va funcționa neapărat. De aceea, se poate spune că astfel de instrumente sunt generatoare de site-uri web. Ei scuipă o pagină pe baza conținutului dat, apoi o editezi ușor și (să zicem) este gata.

 

Este mai rău când vrei să schimbi sau să extinzi ceva. De aceea am scris „nu toate”. WebWave oferă o mulțime de posibilități în acest context, pentru că nu trebuie să vă faceți griji că ceva nu se va potrivi sau nu puteți schimba/extinde ceva. Este practic un editor de site-uri web în care poți face multe fără a fi nevoie să codificați. Imi place. Sunt sigur ca iti va placea si tie.

 

CREEAZĂ O PAGINA WEB GRATUIT

 

 

 

BENEFICIAZĂ

-50% pentru site în WebWave

AFLĂ MAI MULTE

Află cum creezi un site web?

Acest site utilizează module Cookies.