CFPW

Cum Faci o Pagină Web

De ce merită să-ți creezi un blog?
Cum utilizăm Google Search Console
22 iulie 2022

Internetul este plin de bloguri care au ajuns celebre și fiecare dintre noi urmărim astfel de site-uri indiferent dacă admirăm sau nu persoana administrator. Important este faptul că oferă informații utile, consecvent și le pasă de cititorii lor, să îi țină aproape prin tot felul de inițiative. Multe nume de bloguri îți sună cunoscute pentru că au ajuns faimoase prin ani lungi de muncă și articole lucrate ore în șir.  

Dacă iei în considerare posibilitatea de a-ți crea un blog, însă ai anumite rețineri și nu știi prea bine ce presupune acest lucru, află că există numeroase beneficii și avantaje pentru care merită să-ți faci unul. De fapt, un blog poate reprezenta chiar rampa de lansare de care ai nevoie pentru a pune bazele unei viitoare afaceri.

Pentru a te ajuta să înțelegi valoarea, utilitatea și oportunitățile pe care ți le oferă un astfel de site, ți-am pregătit patru motive pentru care chiar merită să-ți creezi un blog.

  1. Experiență în scrierea conținutului
  2. Autopromovarea pe nume de bloguri
  3. Prezentarea competențelor proprii
  4. Autoexprimarea

 

Experiență în scrierea conținutului

Înainte de toate, scrierea de articole pe blog, indiferent ce formă au: păreri, recenzii, abordarea unui anumit subiect – îți dezvoltă aptitudinile creative și modul în care scrii și livrezi informația. Astfel vei învăța să fii un om al cuvintelor chiar dacă nu ai experiență sau cunoștințe practice. Chiar dacă la început îți va fi mai greu, odată cu trecerea timpului vei acumula experiență.

Pas cu pas, vei ajunge să abordezi multilateral anumite stiluri de scriere și îți vei îmbunătăți capacitatea de a fi versatil. O astfel de aptitudine este esențială dacă dorești să activezi într-un domeniu cum ar fi cel de content writing. Totul începe dacă îți spui „vreau să îmi fac un blog”. Apoi totul va veni de la sine pentru că vei scrie tot mai multe, tot mai des, tot mai diversificat și cititorii vor deveni fideli ție.

 

Autopromovarea pe nume de bloguri

Un alt avantaj esențial oferit de un blog îl reprezintă posibilitatea de autopromovare la nivel nelimitat, ori de câte ori dorești, în orice mod dorești și fără vreun nivel de cenzură. Fie că vrei să-ți promovezi afacerea, serviciile, cărțile, scrierea de articole pe blog despre acestea reprezintă un pas important în a-ți crește vizibilitatea. Acesta este un pas esențial în atingerea obiectivelor tale.

Vizibilitatea mai mare pe care o vei avea îți va oferi deschiderea de care ai nevoie pentru a-ți crește vânzările și a atrage potențiali clienți. Pe internet, multe persoane caută modalități de a-și dezvolta imaginea și de a face progres în această direcție, iar un blog poate face o diferență exponențială.

De fapt, dacă stai bine să te gândești, un blog poate fi punctul de start al oricărui ziarist/jurnalist/content writer/copywriter de succes. Începe ca o joacă, simți acel spațiu ca pe unul unde te poți exprima liber, dar poate ajunge să fie un spațiu profesional unde să te exprimi ca un expert și să fii perceput ca unul.

 

Prezentarea competențelor proprii

Chiar dacă ești bun în ceea ce faci și susții vehement acest lucru, trebuie să ai dovezi care să te recomande, nu doar să te lauzi de la sine. Iar un blog ajută să-ți cuantifici competențele și să livrezi publicului o dovadă palpabilă a acestora. Astfel te vor vedea capabil de ceea ce promiți și vei deveni un expert în domeniu, exact cum ar trebui să fii privit dacă ești bun pe ceea ce faci.

De altfel, un blog poate reprezenta chiar portofoliul tău de domeniu deoarece înmagazinează creațiile pe care le-ai scris de-a lungul timpului. Este un fel de carte de vizită personală pentru persoanele care, eventual, ar solicita serviciile tale de scriitor de conținut. Îl poți mereu folosi ca pe un portofoliu sau sample de conținut pe care îl poți livra unui potențial colaborator.

 

Autoexprimarea

Posibilitatea de a te exprima liber, în limita bunului simț și respectând o anumită conduită etică, reprezintă un alt avantaj al creării unui blog. Așadar vei avea propriul spațiu unde te poți exprima cum vrei, dar mai ales, poți scrie când și despre ce subiect vrei. Poți face educație, marketing, cultură, politică din propriul colț de lume digitală. Atunci când dorești să-ți exprimi opinia față de un anumit subiect, și vrei să faci asta într-o manieră aprofundată, poți oricând să treci la treabă fără temeri și îngrădiri.

Spre exemplu, poate vrei să tratezi mult mai amănunțit o anumită situație, să pornești discuții și dezbateri. Un blog este cea mai potrivită platformă unde poți face acest lucru, pornind discuții cu persoane interesate și antrenându-le în a-și spune și susține părerile proprii.

Acestea sunt principalele avantaje ale lansării unui blog propriu. Important este să nu renunți și să fii constant în ceea ce faci, chiar dacă nu vei avea trafic și vizitatori de la bun început. Cu toții am început astfel, dar am avansat încet-încet, cu fiecare lună, cu fiecare articol scris, cu fiecare comentariu primit. Cu consecvență, dedicare și pasiune, cu siguranță blogul tău va evolua și va crește, odată cu trecerea timpului, în popularitate. 

CREEAZĂ O PAGINA WEB GRATUIT

 

 

BENEFICIAZĂ

-50% pentru site în WebWave

AFLĂ MAI MULTE

Află cum creezi un site web?

Acest site utilizează module Cookies.