Acest site utilizează module Cookies.

Ai nevoie de un site pentru afacerea ta? Încă nu ai un site al tău de prezentare a serviciilor sau produselor oferite? Vrei să începi să scrii pe un blog cu domeniu propriu? Este timpul să te ocupi de acest aspect deoarece lucrurile se schimbă cu repeziciune și ai nevoie de un loc în mediul online unde oamenii te pot găsi. Poate te întrebi “Ce hosting să aleg”. Suntem aici să te ajutăm să iei cea mai bună decizie. 

Alegerea unui pachet de hosting nu este una facilă, mai ales dacă nu ai cunoștințe sau experiență în domeniul IT. Totuși, poți învăța foarte ușor totul despre acest domeniu cu puțin efort și documentare. De aceea, am pregătit un articol cu informații utile pentru tine. 

Descoperă câteva lucruri pe care ar trebui să le știi despre hosting înainte de a achiziționa un pachet!

Conținut:

  1. Spațiu de stocare

  2. Volumul traficului de date

  3. Indicele up-time

  4. Prețul de prelungire a pachetului de hosting

  5. Opțiunile suplimentare incluse în pachet: certificat SSL, conturi e-mail, program pentru creare site-uri integrat

  6. Recomandări finale

 

Spațiu de stocare

Ai nevoie de un site unde să îți prezinți oferta? Clienții nu te găsesc online? Ai nevoie de un magazin online pentru o prezență digitalizată? Atunci ai nevoie de un site pentru ca oamenii să citească mai multe despre tine și apoi să decidă dacă te contactează sau îți cumpără serviciile/produsele. 

Primul pas este să alegi unul dintre variatele pachete hosting disponibile online. Vei găsi o mulțime, iar varietatea de oferte, prețuri și caracteristici te poate bulversa, mai ales dacă ești începător în IT. 

De aceea, primul pas este să te uiți la spațiul de stocare oferit de fiecare pachet. În mod normal, cu cât pachetul oferă unul mai mare, cu atât mai bine, dar uneori nu ai nevoie de foarte mult spațiu pentru fișierele tale. În special la început de digitalizare, ar fi bine să începi cu un pachet de hosting cu un spațiu de stocare redus, iar în timp, când vei avea nevoie să îl upgradezi la alt nivel. 

 

Volumul traficului de date

Un alt aspect la care ai vrea să fii atent atunci când cauți cel mai bun hosting România este volumul traficului de date. Acest indicator se referă la viteza de numărul de megabiți pe care îl ai la dispoziție pentru încărcarea site-ului. 

Situația este foarte asemănătoare cu cea a unui abonament de internet pentru acasă sau la traficul de date de pe telefon, ai alocat un număr fix de megabiți sau gigabiți pe care ar trebui să îi consumi în decurs de o lună. Dacă îi termini mai devreme, va trebui să mai comanzi o dată un pachet pentru a putea beneficia de acele servicii până la reînnoirea beneficiilor. 

 

Indicele up-time

Dacă te vei documenta despre ce înseamnă up-time mai pe larg, vei afla că acest indice se referă la perioada de timp cât un sistem UNIX a mers fără să aibă întreruperi. De cele mai multe ori, este utilizat ca un indice al fiabilității sau chiar al stabilității sistemului.

De aceea, acest indice este atât de important. Reprezintă cât de mult te poți baza pe un server că îți va ține site-ul “up”, funcțional. Utilizatorii care îți vor vizita site-ul vor să acceseze un site funcțional, ale cărui pagini și butoane răspund la click-uri. Astfel, o posibilă defecțiune le va face o impresie proastă, o mare parte dintre ei nu o să mai revină niciodată. 

 

Prețul de prelungire a pachetului de hosting

Orice hosting România vine la un preț valabil doar pentru o perioadă limitată de timp cum ar fi un an, 2 ani sau mai mult. Atunci când ajunge la final de perioadă, va trebui să plătești pentru a prelungi serviciile primite până atunci, altfel site-ul tău nu va mai fi disponibil online. Utilizatorii, potențialii tăi clienți nu îl vor mai putea accesa dacă nu prelungești pachetul de hosting. 

Alegerea unuia din multiplele pachete hosting disponibile online se poate face și din prisma prețului de achiziție și apoi de prelungire a acestuia. Este important ca raportul calitate-preț să fie unul ridicat, iar serviciile primite să se ridice la nivelul așteptărilor tale. 

 

Opțiunile suplimentare incluse în pachet: certificat SSL, conturi e-mail, program pentru creare site-uri integrat

Cele mai multe pachete de hosting vin la pachet cu o serie de opțiuni suplimentare cum ar fi certificatul SSL, conturi de email, programul pentru creare site-uri integrat și altele. Fiecare site îți va oferi un pachet cu ceea ce crede echipa că ai avea nevoie pentru a-ți desfășura activitatea. 

Înainte de a face o alegere, va trebui să știi clar de ce servicii ai nevoie. Cu cât ai mai clar în minte de ce ai nevoie, cu atât vei face o alegere mai bună. Dacă ai nevoie de un certificat SSL sau de un cont de email profesional, alege unul dintre acele pachete de hosting care îți oferă aceste opțiuni suplimentare. 

De asemenea, dacă ai nevoie de ajutor pentru a-ți crea site-ul și dorești să îl ai gata cu minim de efort, alege acel hosting România care îți oferă și acces la un program pentru creare site-uri integrat. 

Nu uita: aceste suplimente nu numai că îți fac viața mai ușoară, dar reprezintă avantaje financiare importante pentru tine și compania ta.

 

Recomandări finale

Alegerea unui pachet de hosting se efectuează ca și atunci când îți cumperi haine: alegi ce ai nevoie și ce ți se potrivește. Este esențial să începi căutarea pachetului potrivit știind de la început de ce servicii ai nevoie, altfel vei pierde atât timp, cât și resurse financiare însemnate pentru oferte de care nu te poți folosi sau de care nu ai nevoie. 

Deci, necesitățile tale primează și în funcție de acestea vei face cea mai bună alegere de hosting România. Odată ce afli ce fel de site îți dorești, ce tip de performanțe să aibă, deci ce parametri te interesează, vei avea o idee despre ce tip de hosting ți se potrivește. 

Dacă nu știi de ce ai nevoie sau nu ai timp să te documentezi și să iei o decizie, poți apela la WebWave pentru a scăpa de griji. Cu ajutorul acestora tot ce va trebui să faci este să te concentrezi pe site, iar de hosting se ocupă aceștia. Hostingul este inclus în pachet. 

Află mai multe informații despre hosting în general aici!

CREEAZĂ O PAGINA WEB GRATUIT

 

 

28 aprilie 2022
Site web eficient
Ce hosting să aleg? Sfaturi și recomandări
Află cum creezi un site web?

AFLĂ MAI MULTE

-50% pentru site în WebWave

BENEFICIAZĂ

 

CFPW

Cum Faci o Pagină Web