CFPW

Cum Faci o Pagină Web

Cum ajustezi un site web pentru dispozitive mobile
Cum să Optimizezi Pagina de Produs pentru a Crește Vânzările
17 decembrie 2021

Google apreciază un site web ajustat pentru dispozitive mobile. Orice client sau utilizator apreciază un site optimizat pentru mobile. Toată lumea își dorește să aibă acces la un site web oricând își doresc - pe stradă, în pat, la birou sau în mall. Într-o lume atât de interconectată, este crucial să fim în pas cu restul oamenilor!

Dacă ești interesat să-ți creezi prima pagină web, avem un tutorial perfect pentru tine. Apasă pe acest link și urmărește tutorialul nostru, pentru a fi sigur că faci totul corect și folosești cele mai bune instrumente! 

Totuși, nu este îndeajuns să ai un site web, pentru ca acesta să fie parte din interconectivitatea lumii - trebuie să-ți pregătești site-ul tău web să primească vizite și de pe dispozitivele mobile.

În articolul de astăzi, îți vom oferi o serie de sfaturi pentru a optimiza un site pentru dispozitive mobile. O să trebuiască sa aranjezi elementele într-un anumit mod, să faci anumite schimbări și să verifici mai multe aspecte importante, ce țin de optimizarea dispozitivului mobil.

Sfaturi pentru optimizarea unui site pentru dispozitivele mobile:

  1. Simplifică design-ul site-ului web

  2. Aranjează elementele pe o axă verticală

  3. Ajustează elementele pentru ecranele mai mici în ordine descrescătoare

  4. Micșorează dimensiunile textului (dar nu mai mult de 17 pixeli)

  5. Nu ascunde conținutul site-ului web pe ecranele mai mici

  6. Asigură-te că ai un website destul de rapid

  7. Fă butoane destul de mari pentru a fi apăsate pe ecranele mobile

 

Simplifică design-ul site-ului web

Orice site web are nevoie de un design care să iasă în evidență - existând, în acest moment, un număr atât de mare de site-uri web, trebuie să ieși cumva în față, în comparație cu compania, nu-i așa?

Totuși, design-ul site-ului tău web este, în 99% din cazuri, creat pe un calculator. Astfel, o rezoluție atât de mare îți permite să fii mai deschis cu design-ul tău și cu elementele de conținut. Totuși, acest website va fi accesat și de pe mobil. 

Dacă iei asta în considerare, gândește-te să-ți adaptezi design-ul pentru a fi cât mai simplu, pentru a optimiza experiența pentru dispozitive mobile.

Astfel, te sfătuim să simplifici design-ul cât mai mult posibil pentru mobil, pentru a te asigura că viitori tăi clienți se vor bucura de o experiență cât mai plăcută.

 

Aranjează elementele pe o axă verticală

Atunci când creezi un website pentru dispozitive mobile, elementele ar fi bine să fie aranjate pe o axă verticală. De ce? Pentru că acțiunea de scroll, pe un dispozitiv mobil, este una verticală. Astfel, toate elementele tale vor fi vizualizate de utilizatorii tăi, iar design-ul va fi unul mult mai plăcut.

Orice platformă serioasă de creare de pagini web are opțiunea să îți arate cum se vede website-ul tău pe mobil - setează această opțiune și apoi aranjează elementele corect.

 

Ajustează elementele pentru ecranele mai mici în ordine descrescătoare

Dimensiunea elementelor site-ului tău, în cazul dispozitivelor mobile, contează foarte mult. Cele mai mari elemente de design (hero-ul site-ului tău - adică poza cea mare de pe pagina principală a site-ului tău) ar trebui să fie primele, iar apoi să scadă constant dimensiunea acestora.

De asemenea, trebuie să scazi și dimensiunea elementelor, pentru a încăpea pe ecranele mai mici ale dispozitivelor mobile. Dacă nu faci aceste schimbări necesare, există șanse ca ție să ți se pară că arată bine, dar pe dispozitivul mobil să nu apară corect aceste schimbări.

 

Micșorează dimensiunile textului (dar nu mai mult de 17 pixeli)

Dimensiunile textului tău pe versiunea mobilă a site-ului web nu trebuie să fie la fel de mari ca dimensiunile de pe versiunea de desktop. Astfel, asigură-te că tot conținutul website-ului tău beneficiază de o micșoarare a textului.

Totuși, asigură-te că dimensiunea textului nu este mai mică de 17 pixeli, deoarece trebuie ca utilizatorii tăi să înțeleagă ce citesc!

 

Nu ascunde conținutul site-ului web pe ecranele mai mici

Poate exista tentația, uneori, din partea dezvoltatorilor de site-uri web de a ascunde anumite bucăți de conținut pe dispozitivul mobil, din diferite motive - fie ocupă prea mult loc, fie poate nu e neapărat potrivit - dar ar vrea să fie prezent acel conținut pentru motoare de căutare.

Această practică este una neloială iar motoarele de căutare te vor pedepsi cu siguranță pentru astfel de încercări. Astfel, mai bine ștergi conținutul sau îl lași vizibil - orice ai face, nu-l ascunde! Utilizatorii tăi, care vizitează atât pe mobil cât și pe web, se vor simți ciudat atunci când, vizitând de pe mobil site-ul tău, își dau seama că nu găsesc același conținut!

 

Asigură-te că ai un website destul de rapid

Acest sfat este pentru orice tip de website, însă contează mult pentru optimizarea site-urilor pe dispozitive mobile. Un site web poate fi rapid doar pe desktop, iar resursele necesare pe mobil să-i ia mai mult timp să se încarce.

Sfatul nostru este să încerci să-l testezi pe ambele dispozitive și să-l treci și prin Google PageSpeed Insights - acest instrument este extrem de folositor, deoarece îți arată performanța site-ului tău web atât pe mobil, cât și pe calculator. 

 

Fă butoane destul de mari pentru a fi apăsate pe ecranele mobile

Tot din perspectiva design-ului, asigură-te că butoanele tale sunt gândite și optimizate pentru dispozitive mobile. Astfel, butoanele trebuie să fie cât mai mari, pentru o rezoluție atât de mică, deoarece ele sunt principalele puncte de interes pentru viitorii tăi clienți.

Scoate butoanele în evidență și cu ajutorul unui text gândit pentru publicul tău țintă. De asemenea, folosește-te de culoarea și forma acestuia, pentru a-i oferi un design cât mai atractiv!

Tot ce rămâne este să începi optimizarea pentru dispozitive mobile a site-ului tău web. Dacă ai nevoie de un tutorial pentru crearea unei pagini web, te așteptăm pe site-ul nostru. Dă click mai jos!

 

CREEAZĂ O PAGINA WEB GRATUIT

 

 

 

BENEFICIAZĂ

-50% pentru site în WebWave

AFLĂ MAI MULTE

Află cum creezi un site web?

Acest site utilizează module Cookies.